67

procent van de Europese burgers had in maart van dit jaar in ieder geval gehoord van de wetgeving die bedrijven bijna een jaar eerder deed opschrikken. 

83

van de 100 populairste site in Nederland hebben volgens Immuniweb nog steeds AVG-gerelateerde issues, zoals verouderde CMS-software of onduidelijke privacyverklaringen. 

20.000

klachten die zijn binnengekomen bij de autoriteit persoonsgegevens naar aanleiding van vermeende AVG-schendingen. 

59.000

datalekmeldingen zijn in de eerste acht maanden van de AVG binnengekomen bij Europese toezichthouders. Nederland voerde die lijst van lidstaten aan met 15.400 meldingen in die periode. Het laagste aantal meldingen kwam uit Liechtenstein (15) maar ook relatief kwam Nederland als hoogste melder uit de bus, met 89,9 meldingen per 100.000 burgers. 

600.000

euro was de enige boete in Nederland en die was voor Uber, wegens het niet tijdig melden van een datalek in 2016. Het was wel een hoge boete: Duitsland deelde in dezelfde periode 75 boetes uit, maar het totale boetebedrag kwam nog lager uit dan die ene Nederlandse (449.000 euro). 

1,8 miljoen

gebruikers waren slachtoffer van een datalek dat 's werelds eerste AVG-boete opleverde. Het knuffelplatform sloeg wachtwoorden in platte tekst op en dat leidde tot een boete van 20.000 euro. 

50 miljoen

is de hoogste boete in euro's die tot nu toe is uitgedeeld wegens AVG-schending. De boete was voor Google. 

4,7 miljard

euro aan boetes zouden banken tegemoet kunnen zien in de eerste drie jaar van de Europese wetgeving. Een jaar later lijkt deze voorspelling niet bepaald op koers te liggen, met de in totaal nul boetes voor de bancaire sector. 

8,8 miljard

dollar kosten de GDPR-mafiapraktijken van grote multinationals, zo becijfert Forbes.