Of je nu met een vendor spreekt, iemand uit het channel, of iemand van een organisatie aan de klantkant binnen de IT, de gesprekken komen vaak op hetzelfde neer: organisaties veranderen, de oude manier van werken kan niet meer mee met de huidige tijd, maar veranderen kan doorgaans niet van de ene op de andere dag. Althans, niet als het gaat om fundamentele veranderingen die gaan over hoe je je werk doet.

Toen duidelijk werd dat organisaties in Nederland en in veel andere landen niet meer de luxe hadden om veranderingen over een langere tijd uit te spreiden, kan het niet anders dan dat er een lichte paniek uitbrak in de markt als geheel. Hoe nu verder? Organisaties moeten bijvoorbeeld plotseling iedereen thuis laten werken, terwijl er niet of nauwelijks nog toegang is tot de kantoren. Dat zorgt ervoor dat vrijwel alle processen op de schop moeten. En er moet uiteraard een goede thuiswerkplek geboden worden.

Aan de andere kant is er de totaal verschillende belasting die een lockdown met zich meebrengt op alle systemen, infrastructuur en zaken zoals security. Het feit dat je omgeving goed werkt als 80 procent van je werknemers binnen de vier muren van een kantoor zit en 20 procent extern, wil zeker niet zeggen dat dit ook het geval is als dit omgekeerd is of wanneer zelfs 100 procent van de mensen extern werkt. 

In deze special hebben we een poging gedaan om een collectie artikelen samen te stellen die een goed beeld schetst van de impact die het coronavirus, de daaropvolgende pandemie en de maatregelen vanuit overheden hebben (gehad) op organisaties en op leveranciers, waarbij we het uiteraard met een IT-bril op bekijken.

Om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen, behandelen we de issues vanuit meerdere invalshoeken. Zo zijn er artikelen die gaan over de impact op het internet als geheel, op de infrastructuur bij organisaties zelf, op de security-uitdagingen die het met zich meegebracht heeft, maar ook zeker over hoe het processen binnen organisaties heeft veranderd. En we hebben een volledig mini-dossier ‘Thuiswerken’ opgenomen in deze special. 

Voor de broodnodige input hebben we zoveel mogelijk leveranciers binnen ons netwerk aangeschreven om te peilen wat de reactie van hun klanten is geweest. Welke vragen kwamen er vaak binnen vanuit klanten, tegen welke limieten van de huidige inrichting van de IT-omgeving liepen die aan, dat soort vragen. Ook de impact op de projecten was iets waar we benieuwd naar waren. Worden specifieke projecten naar voren gehaald door klanten of juist on hold gezet? Op deze manier krijgen we een goed beeld van wat er speelt bij zowel leveranciers als klanten. 

Op verschillende plaatsen stippen we uiteraard ook aan wat de kansen zijn die deze uiteindelijk toch vervelende tijd met zich meebrengt. Er worden nu ook stappen gezet en inzichten opgedaan die op termijn goed uit kunnen pakken voor organisaties. De huidige situatie is als een snelkookpan. Het is wellicht niet de meest elegante manier van koken, maar kan wel degelijk mooie resultaten opleveren. Dat zal ook het geval zijn bij de coronacrisis waar we doorheen moeten.

We hopen in ieder geval dat je net zoveel plezier beleeft aan het lezen van deze speciale uitgave als wij hebben gehad bij het maken ervan. Let op: we zullen hem in de komende weken blijven uitbreiden, het wordt een ‘levende publicatie’. Kom vooral nog eens terug om te kijken of er nieuwe artikelen zijn gepubliceerd – wil je zeker weten dat je niets mist, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.