Zorg die mooie technologische oplossingen integreert, zie je in Het Dorp in Arnhem, de woongemeenschap die in de jaren 60 werd opgericht met de legendarische 23 uur durende televisieactie Open het Dorp, die werd gepresenteerd door Mies Bouwman. Om de activiteiten innovatie en onderzoek een betere focus te kunnen geven, richtte Siza een aantal jaar geleden Academy Het Dorp op dat tegenwoordig helemaal los staat van Siza. 

"Bovendien werden we steeds meer extern benaderd met vragen over de implementatie van technologie en de vraag of we konden helpen", vertelt Jorrit Ebben, medeoprichter van Academy Het Dorp uit. Deze organisatie is gegroeid uit Siza's voormalige onderzoeksafdeling en richt zich op technologische innovatie in de zorg, om er bijvoorbeeld met behulp van slimme sensortechnologie voor te zorgen dat bewoners zelfstandiger kunnen leven. 

Instelling wordt implementator 

In IT zie je wel eens dat omdat iets technisch kan, het ook ten uitvoer wordt gebracht, zonder dat een duidelijke use-case laat zien waarom de nieuwe IT-oplossing beter is dan de bestaande workflow. Bij Academy het Dorp is dat niet het geval, vertelt Ebben, en wordt de zaak andersom bekeken. "De wens is niet vanuit het digitale ontstaan, maar vanuit de mogelijkheden met de vraag: hoe maken we zorg makkelijker?" 

Volgens Ebben is een van de uitdagingen van IoT-innovatie dat er veel op de schouders van organisaties komt te liggen qua implementatie en beheer van de systemen. "Zie [de komst van een specifiek product van een nieuwe leverancier] als een start-up die een fantastisch nieuw autostuur produceert. Dan heb je één component, maar nog geen hele auto." Zo worden ook mooie IoT-oplossingen bedacht, maar zonder integratie betekent het dat de (zorg)organisatie zelf implementator moet worden, legt hij uit. 

Voor zorginstellingen houdt dat zeker een rem in op implementatie van innovatieve oplossingen. "Zorg is van nature op mensen gericht en minder op de techniek." Een ander probleem is dat het vaak gaat om oplossingen die voornamelijk voor individuele eindgebruikers zijn bedoeld. Neem een product als MedAngel, een slimme thermometer voor medicatie als insuline of eiwit-gebaseerde medicijnen die gekoeld dienen te blijven. Dergelijke IoT-oplossingen zijn erg mooi, vindt Ebben, maar ze richten zich vaak op losse gebruikers en de integratie met bedrijfsnetwerken roept vragen op over onder meer informatiebeveiliging. 

Open uniforme aanpak 

Een knelpunt is dat gedeelde standaarden nog ontbreken, omdat er nog zoveel in de kinderschoenen staat. Dat levert disparate producten op die niet altijd goed met elkaar in één systeem werken. "Als de één enorm van LEGO houdt en daar mooie dingen in bouwt, maar de andere doet dat met Playmobil zijn ze op zichzelf mooi, maar LEGO gaat niet mooi samen met Playmobil", licht Ebben toe. 

"Er zijn platforms als VMware Pulse die de ambitie hebben om any place, any time, any device te koppelen. Het mooie van zoiets is dat er geen dataownership-strategie is bij het bedrijf", zegt Ebben, verwijzend naar het businessmodel. Diverse techgiganten verdienen tegenwoordig aan het verzamelen van gebruikersdata. Enterprise-platforms nemen geen gegevens op, maar leveren voornamelijk de software waarmee bedrijven hun IoT-platform kunnen inregelen en verdienen aan die levering en ondersteuning, niet aan de data. 

Bij IoT-platforms blijft het een zaak van het aan elkaar koppelen van disparate oplossingen. Het zou beter zijn als er uniforme methodologieën werden gevolgd. Het is belangrijk dat er open standaarden zijn waar producten zich aan verbinden, vindt hij. "Stel je voor dat je IKEA-lampen ondersteunt als zorgorganisatie en dan aankomt bij mensen thuis met 'o ja, je moet wel overstappen op IKEA-lampen' - het is goed om ervoor te zorgen dat je kunt ondersteunen wat mensen daadwerkelijk gebruiken."    

Voorzichtig proberen 

Er zijn veel interessant spullen op de markt voor zorg - Eben noemt onder meer het eerder genoemd MedAngel en NightWatch om nachtelijke epilepsie-aanvallen te detecteren -  en instellingen dopen voorzichtig een teen in het water om te zien wat werkt en wat een minder geschikte oplossing is. Er is een groeiende lijst aan apparaten beschikbaar, maar daarvan is nog veel onbewezen, zegt hij. Daarom is het goed dat er organisaties zijn die dat wiel uitvinden, zodat de hele sector er uiteindelijk voordeel uit kan halen.